top of page

OVER DE OPLEIDING

“Een opleiding in kleine groepen: theorie en praktijk”

DE OPLEIDING

Bij Performance Horsemanship kun je een opleiding volgen die je daadwerkelijk wegwijs maakt in de wereld van het paard. Wat is dat eigenlijk, mentale en emotionele balans en hoe bereik ik dat. Het hoe en waarom word je in 4 interessante theorieavonden uitgelegd. Maar theorie is slechts een aspect. Heel belangrijk is daarnaast de praktijk. En die bieden wij je in 6 x 2 praktijkdagen. Hoe verander ik mijn paard in een veilig en betrouwbaar paard, dat graag met mij samenwerkt en ontspannen en voorwaarts door de dressuurring gaat; of een flitsende proef in een westerndiscipline aflegt. Wil je alleen recreatief buiten rijden, dan realiseer je je vast wel door wat voor uitdagingen je je paard moet loodsen. Dat gaat echt een heel stuk gemakkelijker als je weet hoe je je paard ontspannen kunt houden. 

WAAR wordt de opleiding gegeven? 2023/2024 in Marienwaerdt (onder Utrecht),  in Brielle (Zeeland)  en in Velddriel (bij Den Bosch).

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? MELD JE AAN VOOR DE INFO-MIDDAG op 11 mei 2024 in Marienwaard (bij Beesd).
Alle jaartrajecten 2023/2024 zijn volgeboekt. Er is alleen nog een plaatsje in Brielle of tijdens de bootcamps eind juli en begin augustus 2024.

HOE DOEN WE DAT?

In tijden van internet en video-leren, geloven wij in een face to face benadering. Kleine groepen, samen leren.  We hebben een aparte facebookgroep en app-groep waar je je “huiswerk” in kunt uploaden, je vragen kunt stellen en feedback krijgt, zodat je het volgende praktijkweekend weer verder bent. 


Er zijn vier niveaus. Alle niveaus hebben 6 x 2 praktijkdagen en 4 theorieavonden. De frequentie van de praktijkweekenden is 1 x per 5-7 weken, met een zomerstop tussendoor. Tijdens de praktijkdagen leer je observeren en interpreteren. Je leert niet alleen van je eigen paard, maar ook door naar andere paarden en begeleiders te kijken. Deelname aan niveau 1 en 2 kan in principe zonder eigen paard. Ook bestaat de mogelijkheid om als theoriedeelnemer mee te doen.

THEORIE, GRONDWERK, RIJDEN EN LESGEVEN

INTERESSE IN DEZE OPLEIDING?

SCHRIJF JE SNEL IN!

bottom of page