top of page

WAAROM DEZE OPLEIDING

“Betrouwbaarheid, veiligheid en plezier, voor jou en je paard”

WAAROM DEZE OPLEIDING?

De opleiding is toegespitst op de emotionele en mentale gezondheid, alsmede balans van je paard. Wij willen graag dat het paard als partner met jou samen in harmonie de dingen onderneemt die je graag met hem wilt gaan doen. Of dat nu de wedstrijdsport is of een toffe buitenrit.


Er zijn zoveel paarden die op de automatische piloot hun rondjes lopen maar er echt met hun hoofd niet bij zijn. Dat is één van de redenen voor paarden om uit het niets te exploderen, te staken, steigeren of bokken. Of nog erger, paarden die dit soort tekenen van protest, miscommunicatie, onbegrip of ongelukkigheid zelfs opgegeven hebben en alleen nog in hun hoofd hebben kunnen wegvluchten. Voor ons geldt dat de mentale balans voor je paard hersteld wordt tijdens het grondwerk. Wordt er dan niet gereden tijdens de opleiding? Natuurlijk rijd je wel, maar net wat anders dan anders en met net iets meer aandacht voor wat er onder je daadwerkelijk gebeurt.

 

Veiligheid voor de ruiter en veiligheid voor het paard zijn daarbij onze sleutelwoorden. Veiligheid voor de ruiter spreekt misschien voor zich. Wij rijden tenslotte met een helm en eventueel met een bodyprotector. Maar zou het niet veel beter zijn om daarnaast je paard mentaal zó voor te bereiden op het leven bij ons, dat hij de dingen die wij van hem verlangen veel beter kan verwerken. Wij geloven niet dat paarden nu eenmaal onherroepelijk bang en schrikachtig zijn. Wij wéten dat we ze een weg daaruit kunnen bieden. Een paard zou zich prettig en veilig moeten voelen bij ons. Zodat als hij in een spannende situatie komt, hij voortaan weet wat hij moet doen.


Hoe? Daar gaat deze opleiding over. Waar? We starten groepen in Midden-Nederland (Marienwaard), Velddriel (boven Den Bosch), Den Haag, Brielle en Breda.
 

INTERESSE IN DEZE OPLEIDING?

SCHRIJF JE SNEL IN!

bottom of page